Dumnezeu e in fiecare dintre noi

Mereu discutam despre Dumnezeu,ne intrebam,cine e ,cum ne influienteaza viata,de ce nul vedem si am putea continua cu sirul intrebarilor la nesfarsit.Cine e de fapt Dumnezeu,uni raspund nu exzista,,alti e fictiune,alti simt o prezenta dar no pot cataloga in nici un fel,alti cred cu tarie si lau simtit.Cati dintre noi am avut dorinta de al simti cu adevarat,de a raspunde, iea-m simtit prezenta ,el ma ajutat .E trist toti vorbim de Dumnezeu la trecut prezent si viitor dar in sufletu nostru nu am incercat sal cautam de a zice ,vreau sai simt prezenta,vreau sami comunice.Cati dintre noi doar il injura il batjocoresc cu buna stiinta desi nea ajutat in unele momente de grea incercare sufleteasca sitrupeasca ne intelegand cel mai simplu a credintei crestine ,iubirea de aproapele tau ,de tine insuti si de creator.Cine e de fapt Dumnezeu,de ce nul vedem niciodata,de ce nu ne ajuta asa cum am vrea ,sunt intrebari la fel la care am dori un raspuns pe care il avem de avem acea stare sufleteasca si o gandire pozitiva prin care intelegem unele fenomene .Cine e dumnezeu,el e totul ce inconjoara pamantul si universul,e totalitatea timpului trecut prezent si infinit e lumina care a dat start la viata in univers si in sufletul nostru e totalitatatea mecanismului universului vazut si nevazut.De ce nul vedem niciodata e o alta intrebare retorica dar fireasca din punt de vedere omenesc. Ca sa raspund la aceasta intrebare e simplu ,noi mereu il vedem pe Dumnezeu ii simtim prezenta de multe ori dar nu ne dam sema ,si va veti intreba cum de nul recunosc ,cum ma ajutat ,cand .A  spune asa e usor dar sa ne uitam in sinea noastra in adancu sufletului si sa aflam adevarul,el e prezent prin acea persoana care ne intinde o mana de ajutor ,el ne daruieste mereu ceia ce avem nevoie si ceia ce considera ca ne e necesar nu mai mult casa nu suferim .Prin el ne reprezentam si noi cand facem un bine ,cand ajutam pe cineva macar si cu un cuvant. Pentru cei ce zic ca chiar niciodata nu ieau simtit prezenta e bine sa incerce sa se inpace cu ei insisi si sa cerceteze mai mult ceia ce au facut pana acum si cum in anumite momente viata a avut diferite etape prin care au trecut cu bine.De ce nu ne ajuta cum am vrea noi ,e simplu deoarece noi vrem prea mult, suntem materialisti si nu near ajunge niciodata cat near da,de aceia nu toti suntem la fel  si nu avem aceasi infatisare. Ceia ce ar trebui sa facem pentru noi ca acea caldura sa ne cuprinda so simtim e sa facem bine sa ajutam sa ne inpacam cu noi insine si cu ce avem ,sa nu  ridicam in slavi pe cine ne vrea raul si pe cel ce ne vrea binele sal batjocorim ,sa cautam ca smerenia si insuflarea  de duh sfant dat de la Dumnezeu sa ne ocroteasca de la nastere pana la moarte.

4 comentarii:

  1. Sa-L cunosc pe El Proverbe 16 – 19


    Secretul vietii


    „Ramaneti in Mine, si Eu voi ramane in voi. Dupa cum mladita nu poate aduce roada de la sine, daca nu ramane in vita, tot asa nici voi nu puteti aduce roada, daca nu ramaneti in Mine.” (Ioan 15,4)


    Se spune ca a fost odata un actor care isi incheia in fiecare seara repre­zentatiile recitand Psalmul 23. Multimea asculta cu atentie, apoi se auzeau ropote de aplauze pentru modul in care interpreta psalmul. Intr-o seara, un tanar din sala i-a cerut voie actorului sa recite si el „Domnul este Pastorul meu”. Uimit de aceasta cerere neobisnuita, actorul i-a permis tanarului sa-l recite. La final nu au fost aplauze, ci lacrimi. Incantat, actorul l-a intrebat pe tanar: „Spune-mi, care este secretul tau? Eu am primit intotdeauna doar aplauze, dar tu ai primit mai mult decat atat!”. Umil, tanarul a raspuns: „Dumneavoastra cunoasteti psalmul, dar eu Il cunosc pe Pastor!”.


    Nu este suficient sa cunosti continutul Bibliei, daca nu Il cunosti si pe autorul ei. Numai traind zilnic intr-o relatie personala cu Dumnezeu, prin Hristos, poti sa-L cunosti pe El, pe Acela care este Sursa, Izvorul vietii. Unii credinciosi se multumesc sa cunoasca multe despre El, dar aceasta cunoastere nu conduce la viata. Adevarata cunoastere a Lui presupune o legatura permanenta cu El, ilustrata de Isus prin exemplul vitei si al mladitelor. Putem realiza aceasta legatura prin rugaciune si studiul Scripturilor.


    Ramanerea in El este secretul aducerii de roade pentru Dumnezeu. De aceea, Isus S-a descris pe Sine ca adevarata Vita cu care toti credinciosii adevarati sunt intr-o relatie „organica”.


    „Viata vitei devine viata mladitei. Tot asa si sufletul care era mort in nelegiuiri si pacate primeste viata prin legatura cu Hristos. Legatura cu El se face prin credinta in El, ca Mantuitor personal... A ramane in Hristos inseamna a primi fara incetare Duhul Lui si a trai o viata de supunere fara rezerve in slujba Lui... Cand traim prin credinta in Fiul lui Dumnezeu, se vor da pe fata in noi roadele Duhului Sfant; nu va lipsi niciuna.” (Ellen G. White, Hristos, Lumina lumii, pag. 629)


    Ajuta-ma, Doamne, ca si astazi sa raman ancorat in Tine ca mladita in vita, iar rodirea mea sa fie bogata!


    George Sbirnea, pastor, Conferinta Oltenia

    RăspundețiȘtergere
  2. Mereu am zis ca nu e destul sa citesti blibia ca pe o care si so memorezi ca apoi sa zici unuia si altuiea cuvintele motamo dar fara inteles.Traind in armonia si alaturi de Dumnezeu cuvintele se rostesc de la sine din inpreunarea sufletului cu Dumnezeu creanduse o armonie perpetua si canalul de comunicare ramane deschis ca dragostea ,credinta,armonia sa nu paraseasca acel trup daruindui inteleptiunea necesara.

    RăspundețiȘtergere
  3. si intrebare de baraj,, ai citit tu biblia?
    eu nu cred... daca o citeai si erai sincer cu Dumnezeu,El ti se descoperea.. inca nu e timpul trecut,
    iar daca raspunsul este da, te sfatuiesc sa o maii citesti o data.. si roaga.te inainte sa incepi sa citesti ca Dumnezeu sa iti vorbeasca..
    iti propun sa incepi cu noul testament,,
    sa descoperi cat de rai pot fi oamenii, si cat de rau am ajuns..incat ne.am rastignit Mantuitorul.. asta facem in fiecare zi prin viata noastra, atunci cand mintim, cand gandim rau despre aproapele nostru, atunci cand uram,cand furam, candgandim lucruri interzise,norocul nostru e ca El a platit pretul pacatului nostru si daca venim sinceri inaintea lui si ne marturisim pacatul El este credincios si drept ca sa ne ierte.. ne spune Du.te si sa nu mai pacatuiesti.. nu exista o impacare cu noi insine,, acest lucur nu tine de noi,, pacatul mostenit nu ne lasa sa traim nu putem intra in cer prin faptele noastre.. decat daca suntem impacati cu Dumnezeu.. raspunsul este Isus! cauta-L si se va lasa gasit de tine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tinand cont de ceia ce ai scris pot sa zic ca e o mare nentelegere ,de ce nu putem fi inpacati cu noi insine ,inseamana ca nu putem fi inpacati cu gandul ca exzista Dumnezeu ,de ce Dumnezeu nu ne va ierta ,nici asta nu inteleg.Ce rost are atunci totul ,unde ne este credinta ,daca parinti a facut o greseala generatiile viitoare toate sufera si nu vor fi mantuite .E o greseala imensa ,Dumnezeu ne iarta dar sa ne caim pentru greseli sa nu le mai facem si sa ne rugam pentru cei ce leau facut inaintea noastra sa le ierte greselile ca doar Dumnezeu e cel ce iarta cel ce indruma si cel ce iubeste pe cei ce ia creat pe acest pamant.NOI SUNTEM O PARTICICA DIN EL EL SE AFLA IN SUFLETELE FIECARUIA ,TREBUE DOAR SAL DESCOPERIM .Dumnezeu sa fie cu noi.

    RăspundețiȘtergere