Ce suntem noi

Ce suntem noi oamenii,cei ce prin gandirea noastra punem in aplicare cele mai indraznete proiecte dar si cele mai infioratoare osciland cu usoratate de la pozitiv la negativ.Ce suntem noi din punt de vedere biologic,o fiinta in care sa intruchipat pe pamant caracterizandu-ne ca o specie dotata cu multe atu-uri fata de toate speciile care traiesc pe acest pamant dar nu si fata de cele din universul infinit care exista.Ce suntem noi din punt de vedere spiritual ,sufletesc ,ei, aici e marea dilema si marele mister al omeniri pe care de mii de ani incercam sa-l dezlusim dar din marele lant ce sa realizat de-a lungul secolelor lipseste prima veriga , veriga intelepciuni ceresti care s-a pierdut treptat de la nastere si pana in ziua de azi.S-a scris multe despre noi ca fiinta inteligenta  cu mii de interpretari de-a lungul secolelor dar din pacate toate se marginalizeaza la un punt in care bariera fizica cu cea astrala se despart .E acel perete care inainte era vizibil dar prin inconstiinta noastra l-am ignorat si injosit prin fapte si discernamantul nostru incoierent de care dam dovada.Ce suntem noi fiinte biologice ,fiinte ceresti sau amandoua ,fiind dotati cu un suflet ceresc cu acea gena a intelepciuni universale prin care intelegem binele si raul .Suntem frumosi din punt de vedere fizic intelepti prin dotare spirituala ,dar cu un defect major in gandirea noastra ,materialismul care a dus fiinta noastra la pierderea simtului spiritual in favoarea celui material.Gandim mereu ne privim unii pe altii si nu zicem nimic ,de ce oare ,fiinca gandim diferit din toate puntele de vedere ,ceea ce nu e firesc pierzand foarte mult si tot odata neraspunzand corect la intrebarea noastra,, Ce suntem noi".

2 comentarii:

  1. ...apropos, cel care L-a descoperit pe Dumnezeu chiar are raspunsuri la intrebarile vietii !
    Deu 28:2 Iata toate binecuvîntarile cari vor veni peste tine si de cari vei avea parte,

    Dumnezeu vrea sa te binecuvanteze si este incantat sa o faca. Ba chiar a declarat „Iata toate binecuvîntarile cari vor veni peste tine si de cari vei avea parte,”. Asta inseamna ca nu vei fi capabil sa te grabesti destul de repede ca sa nu le scapi. Cand te intorci intr-o parte, acolo este o binecuvantare care te asteapta. Cant te intorci in alta parte, nimeresti exact peste o alta binecuvantare.

    Acum, poate ca te gandesti ca esti descalificat de primul verset din Deuteronom28 care spune ca binecuvantarile acestea le vei primi numai daca vei asculta de glasul Domnului si vei pazi si vei implini toate poruncile Lui. Si tu stii ca indiferent cat de mult te-ai stradui, nu vei putea sa le tii pe toate. Daca nu tii una dintre porunci, esti vinovat de toata legea si descalificat din a primi binecuvantarile.

    Prietene, am vesti bune pentru tine: Isus este Cel care ne califica pentru fiecare binecuvantare, fiindca El este Cel care a implinit toata legea Lui Dumnezeu. Atunci cand a murit pentru noi pe cruce, nu numai ca a implinit cele zece porunci ci ne-a si rascumparat de sub blestemul legii (Galateni3:13). El nu ne-a rascumparat de sub binecuvantarile legii, asa ca ele sunt valabile si azi.

    Pe masura ce citesti binecuvantarile din Deuteronom28 incepand cu „binecuvantat vei fi in cetate... in tara... rodul trupului tau... cosul tau... cand pleci si cand vii...” cred ca Isus iti spune „iti plac binecuvantarile? Ia-le!”

    Ai putea sa spui „dar nu le merit”.

    Da, nu le meriti, dar totusi le primesti, binecuvantari nemeritate. Legea spune „trebuie sa meriti binecuvantarile”, dar legea nu mai este aici, in schimb, harul este, asa ca ia binecuvantarile prin har, prin credinta, increde-te in Domnul pentru binecuvantari.

    Azi, nu se mai pune problema „cat de mult sau cat de bine ai tinut legea” ci „cat de mult te increzi in Dumnezeu pentru binecuvantarile Lui”. Toate promisiunile Lui Dumnezeu in Cristos sunt DA si fiindca tu esti in Cristos, poti spune Amin binecuvantarilor tale. (2Corinteni1:20).

    RăspundețiȘtergere
  2. Mereu avem raspunsuiri si intrebari dar nu intelegem ca vitata ne daruieste multe experiente reale si nereale zicem noi care nu pot fi dovedite ,dar fiecare sumtem ce sumtem ,comunicarea credinta si inteleptiunea e ceia ce ne dorreste Dumnezeu prin ceia ce ne comunica mereu.

    RăspundețiȘtergere